top of page
  • Foto van schrijveringeverpoten

De kracht van mythen en verhalen

Alle culturen in de wereld hebben hun verhalen. Verhalen die jarenlange orale traditie gekend hebben, doorgegeven zijn van generatie op generatie en die de spirit van hun volk in zich dragen. Ooit worden ze opgetekend en ze doorstaan de tand des tijds. Ze vertellen op een symbolische en allegorische manier over het leven en over de menselijke psyche.


Een mythe biedt de mogelijkheid om diep in ‘het zelf’ te duiken. Een mythe is als een helende zalf wanneer ze verteld wordt vanuit het hart en met gratie.

Heb je al eens een mythe mogen belichamen?


Ik was als jong meisje gefascineerd door de Griekse mythologie & tragedies ; het lot van de mensheid in de handen van de Goden. Eén van mijn favoriete mythen is beslist die van Persephone. Niet toevallig is dat ook één van de archetypen dat sterk naar voren geschoven wordt vanuit mijn astrologische blauwdruk.


Ik werk op een creatieve manier met de inhoud van een mythe, breng ze op die manier tot leven zodat ze belichaamd kan worden. Zodat haar wijsheid zich kan openbaren aan de persoon die bereid is ermee in te gaan.

Ik combineer de mythe met sjamanistisch werk en zet op die manier mijn unieke medicijn in de wereld. Ik zie mezelf niet als een lichtwerker maar eerder als een schaduwwerker die de wijsheid van de wonde tracht bloot te leggen. Dan kan er diepe transformatie en heling plaatsvinden.


17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page