top of page
  • Foto van schrijveringeverpoten

Workshop : De ontsluiering van de Priesteres

Kom en ontsluier haar weer, de priesteres die in jou leeft. Ze is wijs, vriendelijk, liefdevol en ze heeft een medicijn voor de wereld van vandaag.

Laat de mantel die haar onzichtbaar maakt bewust van je afglijden en laat haar weer baden in het licht.


De mythische nalatenschap van de priesteres ontsteekt een vuur in de spirituele passie van bepaalde vrouwen van vandaag. Vrouwen die voeling hebben met dit soort dingen en die misschien wel hun nakomelingen zouden kunnen zijn : ‘I am the daughter of the priestess (witch) they did not burn’, weet je wel.

De priesteressen waren een mythische gemeenschap van vrouwen. Zij waren toegewijd aan de dienst van de Godin, die het land, de aarde en het Grote Mysterie zelf was. Ze brachten hun leven door in het langzame ritme van de Moeder en weefden zo haar magie en wijsheid in de wereld. Ze brachten aanwezigheid, in de zin van ‘zijn’, vrede en de gaven van de Andere Wereld overal mee naartoe.

Hun verhalen komen tot ons via de legendes van verschillende culturele achtergrond : Sumerië, het Oude-Egypte, Griekenland, de Britse en Ierse eilanden. Het gefluister van gemeenschappen van ‘heilige vrouwen’ werd door de wind gehoord in de oude wereld. Zusterschappen van heilige vrouwen vormden een krachtig onderdeel in het leven van weleer.


Wat? Een cirkel voor vrouwen (maximum 6 deelneemsters), we werken via verhaal, visualisatie/meditatie, introspectie en met creatieve technieken

Wanneer? Zaterdag 11 juni van 13 tot 17 u.

Waar? Hoesnaek 47, Pepingen

Bijdrage? 50 euro (materiaal inbegrepen)

60 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page