top of page
  • Foto van schrijveringeverpoten

AMC art-thérapie ?

AMC art-thérapie (Analyse des Mythes Corporels) is een vorm van creatieve therapie in het leven geroepen door Csilla Kemenczei, psychologe, Jungiaans psycho-analyste en de bezielster van het Instituut Athanor te Luik.


Deze methode geeft via beeldende technieken expressie aan de emotionele geladenheid van een individuele levenservaring. De beleving wordt omgezet in beeld en symboliek waarbij het onbewuste wordt aangeraakt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de principes van de klassieke Jungiaanse psycho-analyse, opdat er zingeving in de levenservaring zou kunnen ontstaan.


AMC art-thérapie maakt gebruik van de rijke archetypische en symbolische wereld die verscholen zit in mythen en sprookjes. Door creatief aan de slag te gaan met deze oerbeelden ontstaat er (h)erkenning van de eigen voelwereld en de eigen beleving wat een essentiële sleutel kan zijn bij de verwerking van de levenservaring. Het proces wordt verankerd via psychomagische rituelen. De mythen en sprookjes worden beleefd, belichaamd en leiden je naar inzicht, naar heling en brengen je steeds dichter bij je authentieke zelf.
28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page