top of page
  • Foto van schrijveringeverpoten

DRIEDAAGSE : "ER WAS EENS ... 'DE VROUW'"


Driedaagse : “Er was eens ... ‘De Vrouw!!’”


Een verdieping/Masterclass van de vrouwelijke hormonale cyclus vanuit de universele visie, verweven in een creatieve symbolische reis doorheen de drie voornaamste vrouwelijke archetypen : “De Maagd – de Moeder – de Magische/Wijze Vrouw”.

i.s.m. Bert Cools, Levensleraar, Docent


Shapeshiften, van vorm veranderen ; het is wat je je hele leven als vrouw doet. Van knop tot bloesem, van vrucht tot zaad, door maan- en levenscycli, voel je je lichaam evolueren en transformeren. Die shapeshift-momenten kan je voelen vanaf de eerste menstruatie, wanneer je een kind krijgt en wanneer de (pre-)menopauze zich aandient. Wat als we voor deze drie fasen opnieuw aandacht krijgen, er bewust mee connecteren? Elk van deze archetypen leeft in ons vrouwen, ongeacht onze leeftijd. De twee vrouwelijke hemellichamen, de cycli van de Maan en Venus tonen ons dit maar er zijn ook talloze sprookjes en verhalen die hier symbolisch over vertellen.


De dag dat een meisje begint te bloeden, ontwaakt haar lichaam en herkent het de WIJSHEID die in alle vrouwen aangeboren is. Ze ervaart een grote verschuiving en het lineair groeipatroon stopt om plaats te maken voor het cyclische proces. Het principe van Leven, Dood & Wedergeboorte loopt zo door haar en door haar baarmoeder en toont zich doorheen haar leven in drie grote archetypen.


Naast de boeiende theoretische verdieping over onze hormonale cyclus vanuit de universele visie gaan we drie dagen verhalend & creatief aan de slag met de drie aan de cyclus gekoppelde archetypen.

Hiervoor gebruiken we o.a. astrologie, visualisatie-oefeningen, opstellingswerk, verhalen en hun symboliek, een waaier aan creatieve technieken & ritueel opdat deze drie archetypen doorvoeld en belichaamd kunnen worden.


Volwaardige biologische en vegetarische maaltijden in vol pension ondersteunen het geheel.


Dinsdag 14 (10 u) tem donderdag 16 november (18 u), Hof Domburg, Schelpweg 7, Domburg, Nederland

Mogelijkheid (gratis) om op maandagavond 13/11 toe te komen vanaf 19 u.

Max. 12 deelnemers


Vroegboekkorting 50€ indien voorschot betaald voor 25 september

  • €640 / €590 (met vroegboekkorting) in een éénpersoonskamer (2 kamers beschikbaar)

  • €540 / €490 (met vroegboekkorting) in een tweepersoonskamer

In de prijs is ook het ruime aanbod aan creatief materiaal inbegrepen.


Inschrijven via www.bertcools.be


138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page